Onze Behandelmethodes

N

Shockwave

Shockwave therapie is een relatief jonge behandelmethode, in de laatste jaren heeft deze therapie zich snel en succesvol ontwikkeld. Hoewel er nog redelijk wat onduidelijk is over de genezende werking…

N

Bppd (draaiduizeligheid)

BPPD = Benigne paroxysmale positieduizeligheid is de meest voorkomende oorzaak van draaiduizeligheid. Het wordt veel gezien bij mensen boven de 50 jaar, na langdurige bedrust, verkoudheid…

N

Manuele therapie

Manuele therapie is een 3-jarige master opleiding.  De manueel therapeut specialiseert zich in het opheffen van bewegingsbeperkingen in het lichaam met de zogenoemde manipulaties ofwel “kraken” genoemd

N

Triggerpoints

In de volksmond beter bekend als spierknopen, zijn zeer lokale microverkrampingen in spieren. Deze triggerpoints kunnen in alle spieren ontstaan en zitten op vaste plaatsen. Het zijn harde..

N

Fysiotherapie aan huis

In sommige gevallen is de te behandelen persoon niet in staat om zelfstandig naar de praktijk te komen. In deze gevallen kan er gekozen worden om de persoon aan huis te behandelen, dit kan zowel voor korte als lange termijn gedaan worden. 

N

Medical Taping

Medical taping is een manier van tapen waarbij de functie van de spier wordt ondersteund. Wij gebruiken CureTape die dezelfde rekbaarheid heeft als de huid waardoor een soort..

N

Kaak fysiotherapie

Fysiotherapie aan het kaakgewricht kan effectief zijn bij klachten als vermoeidheid van de kaak, pijnklachten in de kaak, krakend of knappend geluid in de kaak, beperkte mondopening of hoofdpijn vanuit het kaakgewricht. 

N

COPD

COPD is een verzamelnaam voor alle chronische longaandoeningen die zich kenmerken door een vernauwing van de luchtwegen. Fysiotherapie is wetenschappelijk bewezen..

N

Dry needling

Dry needling wordt ingezet om triggerpoints te verwijderen in de spieren. Dit wordt gedaan door middel van een naaldje in de spier aan te brengen en geeft vaak direct een afname van pijn.

N

Musculoskeletale echografie

Middels ultrasone geluidsgolven kan er een beeld gevormd worden van verschillende gewrichten in de armen en benen. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om een preciezere diagnose te stellen van het gezondheidsprobleem.

N

Epte

Percutane elektrolyse onder geleiding van een echo apparaat. Een naald zal worden aangebracht in het probleemgebied waar stroompjes doorheen worden gestuurd. Een effectieve behandelmethode bij chronische peesklachten.

N

Revalidatie na operatie

Na de operatie begint het herstel vaak pas echt. Een goede en gestructureerde begeleiding van het traject nadien is cruciaal voor het eindresultaat van de operatie. Eerste fase zal vaak aan huis plaatsvinden.

N

Chronische peesklachten

Veel mensen blijven last houden van zeurende peesklachten. Door middel van een goede diagnose met echografie, een behandeling met shockwave of epte en een trainingstraject met excentrische oefentherapie zijn volgens de wetenschap de beste resultaten te behalen. Zelfs bij mensen die al jaren pijn hebben.

N

Medische training

Het trainen met een graduele opbouw van intensiteit en moeilijkheidsgraad zorgt voor het belastbaarder maken van het individu. Dit kan niet alleen zorgen voor het reduceren van pijnklachten in verschillende regio’s van het lichaam maar is vaak ook de enige manier om te zorgen dat klachten niet terug zullen komen in de toekomst. 

Jouw leven in beweging is onze missie.

Ingang voor minder validen aanwezig.

+31 (0)13 543 58 41

Op werkdagen gedurende openingstijden

info@fysiotherapie-tilburg.nl

Op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Wilhelminapark 140

5041EJ Tilburg, Netherlands

Betaald parkeren