BPPD (duizeligheid)

Perifeer vestibulaire duizeligheid

BPPD = Benigne paroxysmale positieduizeligheid is de meest voorkomende oorzaak van draaiduizeligheid. Het wordt veel gezien bij mensen boven de 50 jaar, na langdurige bedrust, verkoudheid, oorontstekingen, trauma, chirurgische ingrepen, maar komt ook voor zonder dit soort condities. De klachten kunnen in de acute fase zeer uitgesproken zijn en de patiënt ernstig verontrusten, maar kennen in het algemeen een gunstig verloop. Het klachtenpatroon wordt gekenmerkt door bewegingsgebonden draaiduizeligheid die gepaard gaat met ongecontroleerd bewegen van de ogen. Aan de hand van een onderzoek wordt onderzocht om welk kanaal het gaat en wordt een behandelingsplan gestart. Dit bestaat uit het uitvoeren van een bevrijdingsmaneuvre.

Behandeling

Het meest bekende maneuvre is het Epley Maneuvre voor BPPD. Als het een ander kanaal betreft worden andere maneuvres toegepast.
Duizeligheid kan ook worden veroorzaakt door perifeer vestibulaire uitval. Ook kunnen er balansstoornissen ontstaan ( valgevaar) en oscillopsie ( symptomen waarbij het beeld dat iemand heeft van de omgeving beweegt zodra het hoofd wordt bewogen) bij perifeer vestibulaire uitval. Voor perifeer vestibulaire uitval kan ook fysiotherapie worden ingezet in de vorm van blikstabilisatieoefeningen, Vestibulaire Habituatie Training en Balanstraining.

Jouw leven in beweging is onze missie.

Ingang voor minder validen aanwezig.

+31 (0)13 543 58 41

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00

info@fysiotherapie-tilburg.nl

Op werkdagen binnen 24u reactie.

Wilhelminapark 140

5041EJ Tilburg, Netherlands

Gratis parkeren

Goirkestraat en Edmond Meeliserf. En op maandagen ook parkeerterrein Museum de Pont.

Afspraak aanvragen

Door op "Aanvraag verzenden" te klikken ga je akkoord met onze Privacyverklaring.