BPPD (duizeligheid)

Perifeer vestibulaire duizeligheid

BPPD, ook wel Benigne Paroxysmale positieduizeligheid genoemd, kan met een behandeling goed verminderd worden. Dit type duizeligheid is de meest voorkomende oorzaak van draaiduizeligheid. Het wordt vooral gezien na langdurige bedrust, verkoudheid en oorontstekingen of als gevolg van trauma’s en chirurgische ingrepen bij mensen boven de 50 jaar. Het komt echter ook voor zonder dit soort condities. De klachten kunnen in de acute fase zeer uitgesproken zijn en de patiënt ernstig verontrusten, maar kennen in het algemeen een gunstig prognose. Benieuwd naar wat u met een behandeling tegen BPPD, Beningne Paroxysmale positieduizeligheid, kan doen? Lees dan verder.

Het effect van een BPPD behandeling

Het klachtenpatroon van BPPD, Benigne Paroxysmale positieduizeligheid, kan worden verminderd door een behandeling. De klachten die vaak voorkomen zijn draaiduizeligheid die verbonden is aan bewegingen en het ongecontroleerd bewegen van de ogen. Aan de hand van een onderzoek wordt bekeken om welk kanaal het gaat en wordt een behandelingsplan gestart. Dit bestaat uit het uitvoeren van een bevrijdingsmanoeuvre.

De behandeling tegen positieduizeligheid

De meest bekende manoeuvre is het Epley Manoeuvre voor BPPD. Als het een ander kanaal betreft, worden andere manoeuvres toegepast. Duizeligheid kan ook worden veroorzaakt door perifeer vestibulaire uitval. Ook kunnen er balansstoornissen ontstaan (valgevaar) en oscillopsie (symptomen waarbij het beeld dat iemand heeft van de omgeving beweegt zodra het hoofd wordt bewogen) bij perifeer vestibulaire uitval. Voor perifeer vestibulaire uitval kan ook fysiotherapie worden ingezet in de vorm van blik-stabilisatieoefeningen, Vestibulaire Habituatietraining en Balanstraining.

Bekijk de mogelijkheden op de website

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een behandeling om BPPD, Benigne Paroxysmale positieduizeligheid, te voorkomen? In onze praktijk geven wij je graag de begeleiding die jij nodig hebt. Bekijk de mogelijkheden op onze website en maak een afspraak. Ook voor shockwave, dry needling of fysiotherapie zit u bij ons goed.

Jouw leven in beweging is onze missie.

Ingang voor minder validen aanwezig.

+31 (0)13 543 58 41

Op werkdagen gedurende openingstijden

info@fysiotherapie-tilburg.nl

Op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Wilhelminapark 140

5041EJ Tilburg, Netherlands

Betaald parkeren