Manuele therapie bij Fysiotherapie Wilhelminapark in Tilburg

Informatie over Manuele therapie

Manuele therapie is een 3-jarige master opleiding die gedaan kan worden na het afronden van de opleiding fysiotherapie. De manueel therapeut specialiseert zich in het stellen van scherpe diagnoses en het opheffen van bewegingsstoornissen in de gewrichten. De meest bekende technieken zijn de zogenoemde “manipulaties” ofwel het kraken van de wervelkolom.

Deze manipulaties kunnen in de wervelkolom het bewegend functioneren vaak direct verbeteren wat vrijheid van bewegen geeft en een afname van pijn. Vaak is het belangrijk om de therapie niet enkel af te laten hangen van deze manipulaties maar een patiënt specifiek behandelplan op te stellen waarbij meerdere facetten van de fysiotherapie worden benut. Op deze manier zoeken we voor een lange termijnsoplossing in plaats van enkel tijdelijke pijn reductie.

Expertise punten manuele therapeut.
– Lage rugpijn met of zonder uitstraling naar het been/benen.
– Nekpijn met of zonder pijn boven rug en schouders.
– Meerder vormen van hoofdpijnklachten.
– Klachten aan de ribben.

Door een specifieke diagnose op te stellen van het gezondheidsprobleem, de herstel belemmerende factoren in kaart te brengen en een goed toekomstperspectief van de klacht te schetsen onderscheidt de manueel therapeut zich.

Onze manueel therapeuten

Al onze manueeltherapeuten zijn afgestudeerd op de SOMT University of Physiotherapy en zijn lid van het deelregister manuele therapie bij de beroepsvereniging voor fysiotherapie.

Jouw leven in beweging is onze missie.

Ingang voor minder validen aanwezig.

+31 (0)13 543 58 41

Op werkdagen gedurende openingstijden

info@fysiotherapie-tilburg.nl

Op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Wilhelminapark 140

5041EJ Tilburg, Netherlands

Betaald parkeren